La Villajoyosa

Kleurrijk

Playa Centro met zijn kleurrijke huisjes in pasteltinten geschilderd. De reden dat de woningen zo'n karakteristiek uiterlijk hebben is dat de vissers op die manier vanop zee konden zien waar ze naartoe moesten. Echt een aanrader voor fotografen.

De oude kern

Indrukwekkend is ook de schilderachtige oude kern van de stad met zijn gotische parochiekerk en zijn smalle straatjes. De stad heeft zowel een jacht- als een vissershaven. In de vissershaven zie je om 17u de vissers binnenkomen.

Valor-chocolade

In de stad ligt de oudste fabriek van Valor. De chocolade is over gans de wereld te koop maar kent zijn oorsprong in La Villajoyosa. Een bezoek aan het Valor chocolademuseum is de moeite waard.

Markt & Benidorm

Wekelijks op donderdag is er marktdag. Vanuit La Villajoyosa kan je het treintje nemen naar Benidorm aan een zeer goedkope prijs.

Fietsen

De streek is uitermate gegeerd door fietsers voor haar mooie fietstochten doorheen de prachtige berglandschappen. Het is mogelijk om in het dorp een fiets te huren of je eigen fiets mee te brengen. 

Openbaar vervoer

Op wandelafstand van het appartement vertrekt op regelmatige tijdstippen een treintje richting Alicante en Benidorm. Op deze manier is ook de luchthaven vlot bereikbaar.